×

Kontakt

ERIK OLSSON, VD
En sann livsnjutare, som med kärlek och passion älskar att resa. Och för att göra livet komplett kombineras resorna alltid med mat, dryck och musik. – Ett underbart sätt att träffa människor, lära sig om omvärlden och få inspiration till livet där hemma, säger Erik.

Under uppväxten på en gård i Sörmland kom den nära kontakten med råvarorna naturligt, som det blir när man bor på landet. Smakerna fick utvecklas fritt under åren som restaurangchef på Guadeloupe, och det har skakats drinkar från Boston till Moskva och rörts Manhattans på alla tänkbara lyxiga stockholmskrogar som Operakällaren och Gondolen. Men det var under arbetet med en drinkboken för Norrlands Bar och Grill när drinkarna klev in i köket som det stora intresset för mat och upplevelser tog fart.

Erik menar att det bästa med sydeuropa, kanske Italien i synnerhet, är kärleken till råvaran. Naturligtvis spelar klimat och värme in men det finns också en fin tanke bakom. Baskien är en ljuvlig plats för matälskaren, rena råvaror, enkla upplägg och anrättningar. Det rustika franska bondköket är på något vis mycket intressantare än finkrogarna i Paris. Magin som uppstår mellan karljohansvampen och schalottenlöken samtidigt som historierna rullas upp om människorna bakom maten är oslagbar!

Idag är 7Peppers föremålet för Eriks engagemang och upptäckarlusta. Att vara spindeln i nätet och dra i trådar för att skapa relationer har styrt in Erik och 7Peppers på att syssla med fester, event och resor inom mat och dryck.